lördag 4 april 2015

Mitt mail ikväll till Sjöbo Kommun

Hej,

Albin Norstedt Brodén,

Då det är barnperspektivet som vi eftersträvar i hans placering så är det några faktorer vi som vårdnadshavare och anhöriga är oroliga över.
Det gäller i första hand familjens hund som är en omplaceringshund som enligt dem själva inte är van vid att hanteras.
Hunden har tydligen inte vuxit upp i familjen och är då inte heller van vid mindre barn vilket en hund är om den vuxit upp tillsammans med barnet. En omplaceringshund har ofta varit utsatt för djurplågeri. Det kan räcka med att den känner sig trängd så kan den mycket väl göra utfall.
Ett barn i 2,5 års åldern som Albin kan omöjligt förstå sådana signaler ifrån en hund.
Ett sådant litet barn har inte heller någon möjlighet att värja sig om hunden skulle gå till anfall.
En omplaceringshund är mycket opålitlig och ska absolut aldrig lämnas tillsammans med små barn! Flera experter som vi talat med menar att man inte ska ha barn alls tillsammans med denna typen av hundar. Även om den inte gjort utfall tidigare så kan ett så litet barn mycket väl hamna i en situation med hunden där hunden mycket väl kan bita barnet!
En annan sak vi också undrar över är hur ni tänkte när Albins mammas astma och allergi mot både katt och kanin? Hon kan inte vistas varken tillsammans med människor som har katt eller i bostäder där det finns eller har funnits katt. Hon kan bli så dålig och hennes andning så påverkad att hon måste få akut hjälp!
Varför har ingen tagit reda på detta? Det finns i släkten, även Albin kan ha eller komma att få problem eftersom det är ärftligt, Albins mormor är även hon allergisk mot katt och får samma symptom som Albins mamma vid kontakt med katt och hund.

Den tredje undran vi har handlar om familjens egna barn. Det ena barnet hade diabetes och krävde väldigt mycket omsorg både hemma och i skolan, telefoner behövde vara på alltid utifall något skulle hända.
Hur mycket tid kommer läggas på flickans diabetes och hur mycket tid kommer förloras för Albin? Hur lidande kommer han att bli i detta Om det nu ska läggas så mycket tid på en person , då kommer han att hamna i skymundan av deras egna barn och hur kommer han att må av detta?
Är det så att det har gått för fort att hitta ett familjehem så man har tagit första bästa utan att vara ett dugg intresserade av att undersöka allergier och andra parametrar som också spelar in i både umgänge och mående för Albin och för oss andra i detta?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar